Miksi kiertotalous on tärkeää?

Kiertotalous on kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Se on kokonaisvaltainen ajattelutapa, joka tekee vahvasti tuloaan myös koulumaailmaan. Kestävä luonnonvarojen käyttö ja elinkaariajattelu näkyvät selkeästi uudessa opetussuunnitelmassa yli ainerajojen. On selvää, että nykyinen luonnonvarojen ylikuluttaminen ei voi enää jatkua.

Kiertotalous perustuu ajatukselle, jossa toisen jäte on toisen raaka-aine. Kiertotalous tulee vaikuttamaan voimakkaasti myös talouteen ja työelämään. Sisältöjensä puolesta kiertotalous sopii käsiteltäväksi kaikissa oppiaineissa ja erityisesti ilmiöoppimisessa. Kiertotalouden edistämiseksi tarvitsemme monien eri alojen osaajia. Lisätietoa kiertotaloudesta löydät täältä.

Tulevaisuuden kannalta tärkeimmät henkilöt löytyvät kouluista. Opettajien rooli innostajina ja roolimalleina on tärkeä. Haluamme tukea opettajia tärkeässä työssä. Tarjoamme maksuttomia kouluvierailuja, joiden tavoitteena on antaa oppilaille eväät sisäistää kiertotalouden toimintatavat jo nuorena sekä kehittää oppilaiden ajattelua kohti luovuutta ja kestävän kehityksen mukaista toimintaa. 

Opettajana haluat varmasti olla mukana edistämässä tätä tärkeää asiaa. Olemme siinä mielellämme avuksi. Täyttämällä tilauslomakkeen saat oman kiertotalouslähettilään koulullesi. Yksittäisen oppituntivierailun suosituspituus on 45-60min. Kiertotalousmateriaalimme on suunnattu yläkouluikäisille nuorille. Voit halutessasi perehtyä tuntiohjelmaan etukäteen. Tutustuthan myös 13-16 vuotiaille nuorille suunnattuun kiertotalouskilpailuun, josta voi voittaa stipendejä koulun kevätjuhlissa jaettavaksi.