Valokuvaa kiertotaloutta!

Etsi koulualueelta tai lähiympäristöstä kohteita, joihin voisi soveltaa kiertotalouden periaatteita. Ota kuva kohteesta ja kirjoita muistiin, millä tavalla kiertotalouden periaatteita voisi siihen liittyen toteuttaa. Saat 20 minuuttia aikaa kierrellä pareittain koulun alueella puhelimen tai iPadin kanssa suorittaen annettua tehtävää. Tallenna kuvat ja tekstit yhteiselle alustalle, esimerkiksi Google classroomiin, myöhempää yhteistä tarkastelua varten. Opettajalta saat tarkemmat ohjeet tallennukseen.

 

Tehtävä voidaan antaa myös läksyksi. Tässä tapauksessa oppilaat ottavat kuvia vapaa-ajallaan.

 

Jaa valokuva ja ideasi instassa #kiertotalous, #luonto-liitto, niin se tulee näkyviin myös kiertotalousnetti.fi etusivulle.

 

Esimerkkejä

 

Voisit ottaa kuvan vahtimestarin huoneessa olevasta löytötavaralaatikosta ja pohtia, mitä löytötavaroille kannattaa kiertotalouden näkökulmasta tehdä. Voisiko niihin liittyä esimerkiksi jonkinlainen vuokraus-, yhteiskäyttö- tai jakamispalvelu?

 

Tai voisit miettiä, kuinka vanhoja tai roskiin joutuneita tavaroita voisi käyttää uudelleen. Löydät paljon lisävinkkejä materiaalien uudelleenkäyttöön esimerkiksi täältä: https://fi.pinterest.com/kierratyskeskus/

 

Opettajalle

Oppilaan on hyvä tuntea kiertotalouden perusteet. Aiheeseen tutustuminen onnistuu esimerkiksi tilaamalla Luonto-Liiton kiertotalousvierailija tai pitämällä kiertotalouden orientaatiotunti oppaan avulla..