Sanaselityspeli Kierto

Säännöt

Pelaajien tehtävänä on selittää sanoja toisilleen pelikorteista. Pelikortit löytyvät yllä olevasta kuvakarusellista. Opettaja huolehtii pelin kulusta ja kuvakarusellin pyörittämisestä.

Luokka jakautuu kahteen tai kolmeen ryhmään. Jokaisesta ryhmästä valitaan yksi selittämään sanaa pelikortista. Kortissa esiintyvän sanan mitään osaa ei saa käyttää selityksessä. Ryhmä, joka ensin arvaa sanan oikein saa kaksi pistettä. Lisäksi ryhmä saa vielä yhden bonus-pisteen, jos se osaa selittää, miten sana liittyy kiertotalouteen. Opettaja toimii tuomarina. Selitysvuoro ryhmässä vaihtuu jokaisen pelikortin jälkeen.

Osa pelikorteista on sinisiä. Sinisellä taustalla olevat kortit ovat haastavampia. Ennen pelin alkua voidaan sopia otetaanko niitä peliin mukaan vai hypätäänkö ne yli.

Pelikortit pelataan loppuun ja voittaja on eniten pisteitä saanut ryhmä.

Variaatio: Kiertoa voi pelata harjoitellen samalla vieraita kieliä. Luokassa voidaan sopia, että pelataan esim. englanniksi tai ruotsiksi - tai millä kielellä halutaankin!

Variaatio: Peliä voidaan pelata myös tiimalasin kanssa. Tällöin yksi ryhmä selittää kerrallaan. Ryhmällä on tiimalasin verran aikaa arvata oikea sana.